Lenovo-laptop zit vast op het Lenovo-scherm? 9 eenvoudige oplossingen hier! (2023)

PAGINA INHOUD:

9 oplossingen voor een Lenovo-laptop die vastzit op een Lenovo-schermfout
Gebruik software van derden om de Lenovo-laptop te repareren die vastzit op het Lenovo-scherm
Waarom zit een Lenovo-laptop vast op het Lenovo-scherm?

Wanneer u op de aan/uit-knop van uw Lenovo-laptop drukt in de verwachting dat u een bekend bureaublad ziet, maar merkt dat u voor altijd naar het scherm met het Lenovo-logo staart, kan het lijken alsof u in een technische valstrik zit. Dit kan een frustrerende vraag zijn.

Je bent echter niet de enige. Dit is een veelvoorkomend probleem waar veel Lenovo-laptopgebruikers last van hebben. Wees niet bang! EaseUS Software heeft verschillende oplossingen voor u voorbereid, en het is eenvoudiger dan u denkt. Laten we nu eens kijken hoe we de Lenovo-laptop kunnen repareren die vastzit op de Lenovo-schermfout.

Let op:
Als uw Lenovo-laptop een zwart scherm krijgt maar nog steeds actief is , kunt u op dit artikel klikken en lezen om te zien hoe u dit probleem kunt oplossen.

9 oplossingen voor een Lenovo-laptop die vastzit op een Lenovo-schermfout

Nu we de mogelijke oorzaken begrijpen, gaan we enkele eenvoudige oplossingen onderzoeken. Geen zorgen. Je kunt dit thuis doen zonder enige expertise of gereedschap.

Oplossing 1: voer een harde reset uit

Er wordt een harde reset uitgevoerd om u te helpen eventuele tijdelijke softwareproblemen op te lossen die ertoe kunnen hebben geleid dat uw laptop op het Lenovo-scherm vastliep. Hier is hoe:

 • Schakel de Lenovo-laptop uit en koppel alle externe apparaten los.
 • Koppel het netsnoer los en verwijder de batterij als uw laptop er een heeft.
 • Houd de aan/uit-knop ongeveer 30 seconden ingedrukt.
 • Sluit vervolgens het netsnoer aan en plaats de batterij opnieuw in de Lenovo-laptop.
 • Druk nogmaals op de aan/uit-knop om uw laptop opnieuw op te starten.

Oplossing 2: BIOS herstellen of BIOS bijwerken

Het BIOS is het eerste programma dat wordt uitgevoerd wanneer een laptop of pc opstart. Als er zich een BIOS-probleem voordoet, zal uw computer daarom niet correct opstarten.

Zo herstelt u het BIOS:

 • Schakel de Lenovo-notebook uit en zorg ervoor dat de wisselstroomadapter is aangesloten op een voedingsbron.
 • Schakel het apparaat opnieuw in en druk onmiddellijk continu op de F12-toets totdat de interface van het BIOS Setup-hulpprogramma verschijnt.
 • Gebruik de pijltjestoetsen om 'Opnieuw opstarten' te selecteren, vervolgens 'Standaardinstellingen laden' en ten slotte 'Ja'.

Lenovo-laptop zit vast op het Lenovo-scherm? 9 eenvoudige oplossingen hier! (1)

 • Druk op F10 om op te slaan en af te sluiten.

Deze methode is geschikt voor het per ongeluk wijzigen van de BIOS-parameters, waardoor de Lenovo-notebook niet normaal opstart.

Hier ziet u hoe u het BIOS kunt updaten:

Voordat u het BIOS bijwerkt, is het van cruciaal belang dat u stroomonderbrekingen voorkomt. Een stroomstoring tijdens een BIOS-update kan ertoe leiden dat de laptop onbruikbaar wordt.

Om het BIOS te updaten, hebt u een andere computer met internettoegang nodig:

 • Bezoek de Lenovo Klantenondersteuningswebsite en navigeer naar het gedeelte Software en stuurprogramma's downloaden.
 • Voer het modelnummer van uw laptop in om de juiste BIOS-update te vinden.
 • Download de bijgewerkte bestanden en sla ze op een USB-flashstation op.
 • Plaats de flashdrive in de vastgelopen laptop, start deze op en volg de instructies op het scherm om het BIOS bij te werken.

Oplossing 3: voer de Lenovo Diagnostics Tool uit

Lenovo pc's en notebooks hebben een ingebouwd Lenovo Diagnostic tool. Deze tool kan mogelijke bugs en problemen in het systeem testen en oplossen. De tool kan een diagnose stellen van de hardware (moederbord, CPU, grafische kaart, geheugen, opslag), enz., en de gezondheid van het systeem bewaken.

Bovendien kan deze tool ook uw systeemproblemen diagnosticeren en oplossen, waaronder een Lenovo-laptop die vastloopt op het Lenovo-logoscherm/Lenovo die vastzit op het welkomstscherm, Windows 10/Lenovo-desktop die vastzit op het Lenovo-logoscherm, enz.

 • Sluit de Lenovo-computer af en start deze opnieuw op.
 • U kunt tijdens het opstarten op F12 drukken om het opstartmenu te openen en Lenovo Diagnostics te zoeken en uit te voeren.

Lenovo-laptop zit vast op het Lenovo-scherm? 9 eenvoudige oplossingen hier! (2)

Wat is de Lenovo Boot Menu-toets? Hoe Lenovo op te starten

Heeft u moeite met het begrijpen van de opstartmenutoetsen van Lenovo? Of weet je gewoon niet hoe je het opstartmenu moet openen? Maak je geen zorgen! Deze uitgebreide gids bevat alle oplossingen die u nodig heeft.

Lenovo-laptop zit vast op het Lenovo-scherm? 9 eenvoudige oplossingen hier! (3)

Oplossing 4: voer automatische reparatie uit

Automatische reparatie is een andere handige manier om bepaalde problemen met het besturingssysteem op te lossen. Sommige gebruikers meldden dat ze de vastgelopen opstartmenufout van Lenovo met deze methode hadden opgelost. Om automatische reparatie uit te voeren, hebt u eerst de Windows-reparatieschijf of een opstartbare USB nodig.

Start vervolgens de Lenovo-computer met een opstartfout vanaf de cd en klik op "Uw computer repareren" om de herstelinterface te openen.

In Windows 10 moet je naar Problemen oplossen > geavanceerde opties selecteren > op Opstartherstel klikken. Volg daarna de aanwijzingen op het scherm om de automatische reparatiebewerking te voltooien.

Oplossing 5: herstel de opstartsector of BCD

Een beschadigde opstartsector of BCD-bestand kan ervoor zorgen dat uw Lenovo pc vastloopt in het opstartmenu. Om deze fout op te lossen, moet u de opstartsector of BCD in Windows repareren.

Om dit te laten werken, moet u de opdrachtprompt uitvoeren. Omdat de Lenovo-laptop niet vanaf de desktop opstart, hebt u ook een reparatieschijf nodig om de computer op te starten:

 • Navigeer vervolgens naar Uw computer herstellen > Geavanceerde opties > Opdrachtprompt.
 • Typ vervolgens deze opdrachten hieronder en druk na elke opdracht op Enter:
 1. bootrec /fixmbr
 2. bootrec/fixboot
 3. bootrec/scanos
 4. bootrec /rebuildbcd

Oplossing 6: Schakel Lenovo Service Engine uit in BIOS

Als Lenovo Service Engine is ingeschakeld in het BIOS, start Lenovo niet en blijft het hangen op het Lenovo-opstartscherm. Hoewel dit programma voordelen biedt, kan een aanvaller de Lenovo Service Engine ook gebruiken om bufferoverflow-aanvallen uit te voeren en te proberen verbinding te maken met Lenovo-testservers. Als gevolg hiervan verscheen het probleem dat Lenovo vastzat in het opstartmenu. Schakel daarom de Lenovo Service Engine in het BIOS uit.

 • Start uw Lenovo-computer en druk op F12 om het BIOS te openen.
 • Navigeer naar het tabblad Beveiliging, zoek Lenovo Service Engine en schakel deze uit.

Lenovo-laptop zit vast op het Lenovo-scherm? 9 eenvoudige oplossingen hier! (4)

Oplossing 7. Start uw Lenovo-laptop in de veilige modus

Veilige modus start uw laptop op met een minimale set stuurprogramma's en services. Als uw Lenovo-laptop niet in de Veilige modus opstart, kan dit betekenen dat het probleem te maken heeft met een softwareconflict.

 • Sluit de laptop af.
 • Schakel het in en druk herhaaldelijk op de F8-toets totdat het scherm Geavanceerde opstartopties wordt weergegeven.
 • Selecteer Veilige modus met de pijltjestoets en druk op Enter.

Als uw Lenovo-notebook succesvol opstart, kunt u overwegen recentelijk geïnstalleerde software of updates te verwijderen om deze fout te verwijderen.

Oplossing 8: reset de pc naar de fabrieksinstellingen

Wat moet u doen als u alle bovenstaande methoden heeft geprobeerd, maar uw Lenovo-laptop nog steeds vastzit aan het Lenovo-schermprobleem? In dit geval kunt u uw Lenovo terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

 • Als u Windows 10 gebruikt, start u uw computer op vanaf een reparatieschijf of opstartbare USB en opent u de Windows Herstelomgeving.
 • Ga vervolgens naar Problemen oplossen> klik op Deze pc opnieuw instellen.

Of u kunt Lenovo OneKey Recovery uitvoeren om het systeem in de oorspronkelijke staat te herstellen.

Lenovo-laptop zit vast op het Lenovo-scherm? 9 eenvoudige oplossingen hier! (5)

Oplossing 9: Windows opnieuw installeren

Als al het andere niet lukt, moet u Windows mogelijk opnieuw installeren. Deze tijdrovende stap mag alleen worden uitgevoerd als alle andere stappen voor probleemoplossing zijn mislukt.

Om de Windows 10 Media Creation Tool van Microsoft te installeren, heb je een USB-stick en toegang tot een andere laptop of computer nodig.

 • Maak een opstartbaar USB-station met behulp van de Media Creation Tool.
 • Plaats het opstartbare USB-station in de laptop en start ervan op.
 • Volg de instructies op het scherm om Windows opnieuw te installeren.
 • Let op: als u Windows opnieuw installeert, worden al uw gegevens gewist en mag dit alleen als laatste redmiddel worden gebruikt.

📖Lees ook : Waar Windows installeren

Gebruik software van derden om de Lenovo-laptop te repareren die vastzit op het Lenovo-scherm

Maak je geen zorgen als je Lenovo-laptop vastloopt op het logoscherm. EaseUS Partition Master komt te hulp met zijn geavanceerde "Startup Repair"-functie. Het is niet alleen een hulpmiddel voor partitiebeheer. EaseUS Partition Master heeft zijn capaciteiten bewezen bij het oplossen van opstartproblemen, zodat uw Lenovo notebook niet langer gefrustreerd raakt.

Gratis DownloadVoor Windows

Na voortdurend onderzoek en ontwikkeling is het productalgoritme verbeterd, zijn verschillende opstartproblemen onderzocht en kunnen huidige opstartproblemen en andere veelvoorkomende opstartfouten eenvoudig worden opgelost.

Waarom zit een Lenovo-laptop vast op het Lenovo-scherm?

Lenovo is al lange tijd een begrip in de computerindustrie en wordt geprezen vanwege de hoge kwaliteit en geavanceerde technologie. Maar fouten zijn overal. Uw Lenovo-laptop kan om een aantal redenen vastlopen op het Lenovo-logoscherm. De volgende zijn de meest voorkomende:

 • Hardwareproblemen: Hardwareproblemen kunnen worden veroorzaakt door verschillende redenen, zoals vochtigheid, binnendringen van stof of vloeistof, schokken, falen van de harde schijf, RAM-storing of zelfs oververhitting van de CPU, enz. Uw laptop kan mogelijk niet doorgaan met het opstartproces omdat het heeft geen toegang tot deze hardwarecomponenten en kan deze niet correct gebruiken.
 • Beschadigde systeembestanden: Als kritieke systeembestanden op uw laptop beschadigd zijn, start het besturingssysteem mogelijk niet goed op.
 • Softwareconflicten: Nieuw geïnstalleerde software of updates kunnen conflicteren met uw bestaande systeem, waardoor uw Lenovo-notebook niet goed opstart.
 • BIOS-problemen: Het BIOS (Basic Input Output System) is de eerste software die op een laptop wordt uitgevoerd wanneer deze is ingeschakeld. Als er een probleem is met uw BIOS-instellingen, kan dit ertoe leiden dat uw laptop niet goed opstart.
 • Virusaanval: Virussen die uw computer binnendringen, zijn een van de belangrijkste redenen die voorkomen dat geïnstalleerde software correct functioneert. Het probleem met de Lenovo notebook-pc zit vast op het Lenovo-logoscherm kan worden veroorzaakt door een defecte Windows-installatie.

Deze oorzaken kunnen ook tot de volgende problemen leiden:

 Lenovo-laptop zit vast in opstartlus  Start Lenovo-laptop op vanaf USB

Op basis van deze redenen hebben we wat advies voor u opgesteld om de foutmelding 'Lenovo-laptop zit vast op Lenovo-logo' te voorkomen. Deel dit artikel en help anderen.

Conclusie

Wanneer u het probleem tegenkomt dat het Lenovo-scherm vastzit op de Lenovo-laptop, kunt u dit een voor een oplossen volgens de bovenstaande methoden. Deze handmatige methoden kunnen ingewikkeld zijn, dus als u niet veel ervaring hebt, kunt u EaseUS Partition Master proberen. Met deze tool kunt u gerelateerde opstartproblemen met één klik oplossen, zelfs als u niet weet wat de fout heeft veroorzaakt.

Houd er rekening mee dat sommige reparatiemethoden gegevensverlies kunnen veroorzaken; het wordt aanbevolen om eerst een opstartbare USB te maken om een back-up te maken van belangrijke gegevens op uw Lenovo-computer.

Veelgestelde vragen over Lenovo-laptop Vastgelopen op Lenovo-scherm

Zit uw Lenovo-laptop vast op het Lenovo-logoscherm? Dat is vervelend. Ik som enkele andere vragen en antwoorden op om deze fout te helpen verwijderen en voorkomen.

1. Waarom blijft mijn Lenovo-laptop hangen op het logoscherm?

Deze fout wordt veroorzaakt door een Windows-update, BIOS-fout, beschadigde hardware, stuurprogramma's, virussen of andere problemen. U kunt deze fout oplossen door het BIOS te herstellen, de hardware te testen en de inlogmethode van de laptop hard te resetten.

2. Hoe kunt u uw Lenovo-laptop een harde reset geven?

Schakel uw Lenovo-laptop uit en koppel alle externe apparaten los.

 • Koppel het netsnoer los. Als uw laptop een verwijderbare batterij heeft, moet u deze eerst verwijderen.
 • Houd de aan/uit-knop 15 seconden ingedrukt.
 • Sluit het netsnoer opnieuw aan en plaats de batterij die u zojuist hebt verwijderd.
 • Druk nogmaals op de aan/uit-knop om uw Lenovo-laptop in te schakelen.

3. Wat te doen als de laptop vastzit op het Lenovo-scherm?

Afhankelijk van de oorzaken van deze fout, kunt u de Lenovo-laptop die vastzit op de opstartpagina-fout op de volgende manieren oplossen:

 1. Oplossing 1. Voer een Power Drain uit.
 2. Oplossing 2. Reset het BIOS naar de standaardinstellingen.
 3. Oplossing 3. Schakel Lenovo Service Engine uit in de BIOS-instelling.
 4. Oplossing 4. Voer Lenovo Diagnostics Tools uit.
 5. Oplossing 5. Start de laptop vanuit de veilige modus.
 6. Oplossing 6. Installeer Windows opnieuw.
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated: 09/07/2023

Views: 5753

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.